Menu
Cart

News to our customers in Sweden, Denmark & Norway

(Mareli Medical)

This post goes out to Sweden, Denmark and Norway.

Hej kära kunder, konkurrenter, samarbetspartner och blivande kunder.
Sedan vi började leverera fillers på den Nordiska marknaden har vi möts utav många frågor, anklagelser, lögner och förtal. Majoriteten är dock väldigt positiva och väldigt glada över att där har kommit ett alternativ på marknaden.
Vi anser att konkurrens är bra, detta är något vi uppmanar. Det höjer kvalitén och håller företagen skärpta samt värderar sina kunder högre. Vi var fullt medvetna om vad vi gav oss in på när vi bestämde oss för att utmana de stora distributörerna med konkurrenskraftiga priser, service och marknadsföringspaket.
Vi var dock inte förberedd på nivån över hur man hanterar konkurrens. Det är enligt mig enbart beklagligt.

Vi har låtit dessa företag prata medans vi fokuserat på vårt egna arbeta, men nu är det dags att flytta människors åsikter, rädslor, strategier och skrämselpropaganda åt sidan och faktiskt låta de lagar och regler som finns inom EU stå i fokus.

Patent och registreringsverket
Vi har arbetat med parallelimport i 7 år nu.
Tror ni att det är möjligt att tillverka, sälja och distribuerar kopior i EU / Sverige utan att Patent och registreringsverket hade reagerat. Känns väldigt onödigt då att ta patent på sina produkter, företags namn osv. Eller hur?
Jag kan meddela er att om fallet hade varit så, så hade förmodligen vi blivit stämda och dömda i en domstol för längesedan.

Garantier
Där finns företag där ute som meddelar att tillverkaren inte tar något som helst ansvar eller lämnar några garantier om man inte köper produkten direkt från dem. Då tycker vi att det är dags att de lär sig de EU lagar som finns att följa gällande detta.
Är där något tillverkningsfel på en produkt så är det ALLTID tillverkaren som man vänder sig till (oftast då via dem man köpt produkten av)
Detta gäller i hela EU och alla produkter och tjänster. Tex om du köper en ny Volvo från en lokal bilfirma och något visar sig vara fel, så är det Volvo som ansvarar för detta oavsett om bilen är importerad eller ej, ev kanske Volvo får dra tillbaka en hel bilserie för att det visats vara fel i tillverkningen. Är där ett fel på kartongen, saknas något i paketet etc så skickar vi som leverantör ut ett nytt paket kostnadsfritt.
Kan dock meddela att under våra år i branschen har vi aldrig varit med om ett fabriksfel än så länge. Men skulle det ske så finns där lagar och regler även för detta.
Vi följer även de lagar och regler som krävs vid säkra transporter förvaring av lager etc för produkterna.

Svenskt näringsliv
Sverige har alltid varit ett land som precis som väldigt många andra länder inom EU som är beroende av import / export. Detta vet vi om sedan länge. Import & export är något som är bra för Sverige. Tror ni själv att det någon gång kommer bli olagligt med import / export?
Självklart inte! Landets ekonomi går under då. Svenskt Näringsliv är beroende av detta.
Statens egna organisation "SOLVIT" arbetar dagligen med företag, kommuner, landsting, länder som försöker begränsa den fria handeln.
EU är beroende av FRI HANDEL.
För mer information kring detta rekommenderar vi att ni kontaktar Svensk Handel eller Svenskt näringsliv.

Sammanfattning
Låt oss förklara vår verksamhet istället för att våra konkurrenter ska göra det för oss.
Varken Hot, Intrång i våra lokaler, förtal eller lögner står över de lagar som vi företagare måste följa inom EU.
Vi ber er därför öppet & respektfullt fokusera på era egna verksamheter precis som vi gör med vår.

Vid ev frågor är ni alla välkomna att kontakta mig personligen
Med vänliga hälsningar

Markus Nilsson - VD
Mareli Medical

Tlfn: +46 761 90 86 62
Mail: markus@marelimedical.com


← Older Post Newer Post →


Comments

Leave a comment